Populaire tattoo stijlen kort uitgelegd

Sleeve is het Engelse woord voor mouw. Een tattoo sleeve is een tatoeage die een groot deel van, of je hele arm, bedekt, net als de mouw van een shirt. Ze kunnen verschillend van grootte zijn.

  • Full sleeves lopen van de schouder tot aan de pols.
  • Three quarter sleeves lopen van de schouder tot halverwege de onderarm.
  • Half sleeves lopen van de schouder tot aan de elleboog
  • Quarter sleeves lopen van de schouder tot halverwege de bovenarm.
  • Lower arm sleeves lopen van de elleboog tot aan de pols.

Het verschil tussen een tattoo op de boven- of onderarm en de laatste drie sleeves is dat sleeves vaak rondom de arm lopen, in plaats van dat ze op een stukje van de arm staan. Er valt van alle kanten iets te zien. Een ander verschil is dat sleeves vaak zijn opgebouwd uit meerdere onderdelen. Een grote uitvoering van één symbool is mogelijk, maar wordt niet door iedereen als een sleeve gezien.

Black and Gray

Black and Gray tattoos zijn ontstaan in de jaren 70 in gevangenissen. Gevangen maakten zelf naalden en zwarte inkt en tatoeëerden elkaar stiekem.

Omdat ze alleen zwarte inkt en schaduwtinten konden maken, is de stijl Black and Gray ontstaan.

In de jaren 80 werd deze stijl populair bij het grote publiek. Black and Gray is toen opgepakt door de tattoo shops en transformeerde langzaam in de stijl die we inmiddels kennen als Black and Gray.

Black and grey maakt gebruik van zwarte inkt en veel schaduw tinten. De tattoos bevatten meestal veel detail en worden vaak gecombineerd met realisme.

Thema

Allereerst ga je nadenken over het thema van jouw sleeve. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan Japans, bloemen, je favoriete film, serie of game, old school, Polynesisch, muziek, leven, dood en ga zo maar door. Het belangrijkste is dat het thema bij jou past. Niet alleen nu, maar voor de rest van je leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.