Tattoos: wat je moet weten over verschillende stijlen

Ben je van plan om een tattoo te laten zetten maar weet je nog niet welke stijl? Er zijn tegenwoordig veel tattoo stijlen wat de keuze lastig kan maken. Om je hierbij te helpen hebben wij een overzicht van alle bekende tattoo stijlen. Doe hier je inspiratie op voor je nieuwe tattoo.

Traditionele tattoos (ook wel old school genoemd) zijn eigenlijk de beginselen van het huidige tatoeëren in de Westerse wereld. Doordat er vroeger maar beperkte middelen waren, is deze stijl ontstaan. Je kunt een traditionele tattoo herkennen aan de dikke zwarte lijnen en een aantal felle kleuren. De kleuren rood, groen, blauw en geel worden hoofdzakelijk gebruikt. Ook wordt hier geen schaduw in verwerkt, maar worden vlakken juist opgevuld met kleur en is het dus tweedimensionaal. Deze stijl is door de jaren heen nog altijd populair gebleven doordat de ontwerpen simpel zijn en de tattoo meestal mooi blijft door de jaren doordat er dikke lijnen worden gezet. Symbolen die vroeger populair waren zoals bijvoorbeeld ankers, rozen en zwaluwen worden nu nog steeds gezet, maar er is nu van alles mogelijk.

Je kunt een tribal tattoo herkennen aan zwarte lijnen en geometrische vormen. De vormen en lijnen kunnen symmetrisch zijn, patronen vormen of willekeurig zijn. Tribal betekent ‘stam’, hier vind je ook de oorsprong van de tribal tattoo stijl. Bij inheemse stammen over heel de wereld werden tatoeages gebruikt met ieder zijn eigen herkenningspunten. De tattoos werden gebruikt voor verschillende rituelen, als kenmerk van je tribe, bij welke range je hoorde en ter bescherming. Bekende voorbeelden zijn de Maori, Keltische en Polynesische tattoos. Aangezien de inheemse stammen geen tattoo machines ter beschikking hadden werden er eenvoudige tattoos gezet. Tegenwoordig worden Tribal tattoos ook gecombineerd met andere stijlen.

De naam zegt het al, deze tattoos worden zo realistisch mogelijk gezet. Vaak zie je onderwerpen zoals portretten, landschappen en dieren voorbijkomen maar het kan ook een foto van een hamburger zijn bij wijze van spreken. Portretten zijn in het algemeen de moeilijkste vorm van realisme, omdat het natuurlijk sprekend op de foto moet lijken om het karakter en de gelijkenis van de persoon weer te geven. Deze stijl wordt vaak in zwart grijs of kleur gezet. Verder wordt er hierbij gebruik gemaakt van dunne en lichtje lijntjes en vooral veel schaduwwerk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *